Verwijzing en vergoeding

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor logopedisch onderzoek en voor de logopedische behandelingen, heb je een verwijzing nodig van een huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist. Zorg dus dat je bij je eerste afspraak met de logopedist je verwijsbrief bij je hebt. Alleen bij een DTL is een verwijzing is niet nodig. Alle zorgverzekeraars (m.u.v. CZ, Ohra en Nationale Nederlanden) vergoeden een DTL-screening. Lees hieronder wat DTL precies inhoudt en hoe het werkt.

Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL)

Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) betekent dat je zonder verwijzing bij de logopedist terecht kunt. In plaats van de verwijzing gaat de logopedist zelf een screening uitvoeren. Onze logopedisten hebben een DTL-training gevolgd en zijn hierdoor bevoegd om deze screening af te nemen. Tijdens deze screening wordt zorgvuldig gekeken of je op de juiste plaats bent bij de logopedist. Het zou kunnen zijn dat een stoornis of problematiek buiten het kennisgebied van de logopedist valt. In dit geval zullen we je weer verwijzen naar je eigen (huis)arts.

Corona update

We nemen de zorgplicht naar onze cliënten, maar ook naar onze omgeving erg serieus. Dit houdt in dat we in ieder geval per direct cliëntencontact gaan vermijden tot 28 april 2020. De geplande afspraken worden vervangen door telefonische consulten/tele-logopedie middels FaceTime/Skype/whatsapp videobellen: alle cliënten die een afspraak hebben staan worden door de behandelend logopedist op de afgesproken tijd gebeld. Daarnaast wordt elke week huiswerk verstuurd via de e-mail. Nieuwe cliënten kunnen zich blijven aanmelden via de mail of telefonisch. Er zal dan contact met je worden opgezocht om een passende planning te maken voor de therapie.


We krijgen tot dusver erg positieve reacties over onze tijdelijk nieuwe aanpak, maar we hopen uiteraard dat we onze clienten weer z.s.m. fysiek kunnen zien, want we missen jullie wel.


We blijven voorlopig op deze manier behandelen, dit geldt zolang de landelijke adviezen, betreffende de sluiting van scholen, van kracht zijn. Alvast dank voor het begrip en hopelijk kunnen we er op deze manier toch nog voor jullie zijn.


Groet, het KlinkR team